Το Νυδρί

Το Νυδρί, το πιο φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας, είναι μια από τις πρώτες περιοχές που ανέπτυξαν τον τουρισμό του νησιού. Βρίσκεται στην Νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και απέχει από την πόλη της Λευκάδας 17χιλ.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε μια καταπράσινη και ειδυλλιακή τοποθεσία ενώ διαθέτει μια υπέροχη παραλία η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρης της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπόρ.

Απέναντι από το Νυδρί βρίσκονται τα Πριγκηπόνησα, ο Σκορπιός, το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, η Μαδουρή, το νησί του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, το περίφημο Μεγανήσι και πολλά άλλα μικρά νησάκια.

Στο λιμάνι του Νυδριού θα βρείτε μικρά καραβάκια που μπορούν να σας ξεναγησουν στα νησάκια. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τα νησιά Καστός και Κάλαμος κάνοντας κρουαζιέρα με το "The M/S Christina", ενώ κάθε μέρα φεύγει ferry από το λιμάνι για το Μεγανήσι και την Κεφαλονιά.

Στον κεντρικό δρόμο του Νυδριού θα βρείτε πολλά τουριστικά καταστήματα για ψώνια ενώ στο λιμάνι θα βρείτε κάθε λογής εστιατόρια, καφετέριες και μπάρ.